Top

Hé, jij

Deze website is er voor de strandliefhebber. Voor de mensen die blij worden van voeten in het zand, het geluid van de zee en mekkerende meeuwen. Reizigers die kustlijn na kustlijn afleggen. Of je er nu liever ligt te niksen of het water op gaat: dit is voor de strandmensen. Die ieder stukje strand op de wereld willen ontdekken. Geen strandmens? Dan weet ik niet precies waar je naar op zoek bent, maar ik help je maar al te graag om óók liefhebber te worden.

Laat me even iets over mezelf vertellen, zodat je weet waar deze gedachtes en ervaringen vandaan komen.

Een strandmeisje in Nederland én het buitenland

25 jaar geleden werd ik, bij benadering, 5 minuten na mijn geboorte met m’n billen in het zand van Wijk aan Zee gezet. Vanaf dat moment breng ik iedere zomer hier door en ben ik nergens liever. Zodra het huisje naar de winterstalling gaat wordt het tijd voor mij om het strandgevoel in het buitenland op te zoeken. Want die zon heb ik maar al te graag op m’n bol.

Alles wat ik meemaak, van gezellige reisblogs tot aan wat columns om het hart te luchten, vind je hier terug. Hopelijk creëer ik een beetje herkenning, geef ik je inspiratie en motivatie om gewoon.. tja, het beste uit het leven te halen. Met al haar ups & downs. Want eigenlijk maakt juist dat het leven mooi.

Wie is Rianne?

Een twenty-something die een paar jaar geleden haar papiertje Tourism Management ophaalde. Vanaf dat moment deel ik op zoveel mogelijk manieren mijn reisverhalen en is het zelfs mijn werk. “Always on the road, but rather on the beach” is mijn motto. Verder ben ik een beetje de sporty spice van de fam en, verrassend genoeg, echt een zomermens. Wil je meer weten? Op m’n Instagram vind je vast meer.

Chronische darmziekte

Sinds mijn tiende levensjaar heb ik te maken met PDS: het prikkelbare darmsyndroom. Niet iets wat centraal staat hier op Strandmeisje, maar wel iets wat je soms terug zult zien komen. Waarom? Omdat ik vind dat chronische, onzichtbare ziekten besproken moeten kunnen worden. Het is nog altijd een taboe en die hoop ik een beetje te doorbreken.

Waves of life

Na een enigszins overspannen periode en samen met een chronische darmziekte, ga ik al behoorlijk wat jaren met een positieve blik door ’t leef. Wel blijf ik altijd realistisch; het leven is niet altijd om over naar huis te schrijven. Maar dat schrijven, dat doe ik toch. Om hopelijk herkenning te creëren, je te laten weten dat je niet alleen bent. En het helpt mij ook om erover te schrijven, dus een win-win.